Kalendář

po út st čt so ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
červen 2012 - červenec 2012
 
 

Dílčí hry (etapy)

 
 
 
 
 
 
 
 

Pravidla hry č. 5: Problémy s faunou

Konečně se vám podařilo nalézt první známky pozůstatků mayské civilizace. Poblíž města Ensenada jste odhlalili oblast, ve které se nachází několik nalezišť s drobnými mayskými artefakty. Vaši radost ovšem záhy zkazili ochránci přírody - v oblasti žije poměrně velké množství místních zvířat, pro které by jakékoliv práce na vykopání artefaktů byly stresující a ochránci tak kopání nepovolí. Nezbývá vám tedy nic jiného, než najít jinou cestu k vytouženým pokladům.

Koeficient běhavosti 100 %
Koeficient brutálnosti 0 %
Koeficient mezitýmové spolupráce 0 %
Koeficient psychické náročnosti 20 %
Koeficient vnitrotýmové spolupráce 70 %
Pravděpodobnost namočení oblečení 1 %
Pravděpodobnost poškození oblečení 1 %
S sebou na hru: Volitelně tužku a papír

Hraje se v dolním lese. Týmy mají dva úkoly, které se snaží co nejlépe splnit. Prvním úkolem je předat na konci hry vedoucím seznam obsahující všechny artefakty, které lze na nalezišti u města Ensenada nalézt, a zároveň i správný celkový počet těchto artefaktů. Druhým úkolem je získat co nejvíce bodů za lovení zvěře na nalezišti (viz. dále) - pokud už na nalezišti žádná zvěř nebude, ochránci zvířat nebudou dělat žádné problémy.

Po herním území jsou rozvěšeny dva druhy papírů - sčítací a lovicí. Na každém sčítacím papíru je uveden počet a druh artefaktů, které lze na daném místě nalézt. Tento papír stačí najít a informace na něm uvedené si zapamatovat či zapsat.

Na lovicím papíru je seznam několika zvířat, která na daném místě žijí, a pro každé z nich je připraveno vyhrazené políčko. Pokud má hráč, který papír nalezl, u sabe náboj (barevnou samolepku), může libovolné dosud neulovené zvíře ulovit. To provede tak, že nalepí samolepku do políčka vyhrazenému pro vybrané zvíře.

Hru začínají všechny týmy uprostřed lesa. Tam se každý jednotlivý hráč dozví směr, kterým se má vydat, aby našel svého dodavatele munice. Dodavatele munice má hráč přiděleného až do konce hry, nelze chodit k jinému! Dodavatel munice vydá každých pět minut všem přítomným lovcům (kteří k němu mají chodit) jeden náboj.

Na konci hry se spočítají body podle následujících pravidel (vyhrává tým s nejvyšším počtem bodů):

  • Za každé ulovené zvíře získá tým body podle následující tabulky:
    ZvířePočet bodů
    Ocelot10
    Jaguár9
    Puma8
    Tapír7
    Pásovec6
    Dikobraz5
    Mravenečník4
    Jelen3
    Leguán2
    Opice1
  • Za ulovení všech zvířat v jedné oblasti (na jednom papíře) si tým přičte 10 bodů za každé zvíře v této oblasti.
  • Tým, který uloví nejvíce exemplářů daného druhu, získá jednorázový bonus 50 bodů (celkem bude tedy rozděleno deset těchto bonusů).
  • Tým, který uloví všechny exempláře daného druhu (ve všech oblastech) získá jednorázový bonus 200 bodů.
 
 

Vyhodnocení hry Problémy s faunou

Tým Pořadí
za lovení
Pořadí
za sčítání
Pořadí
Jéčka Español2.1.1.
Stone Hange 1.5.2.
Liexovci 5.2.3.
Cynical Fleet 4.3.3.
Vrtáky 3.4.3.