Pravidla hry Někdo něco ví

S přibývajícím počtem odjetých kol závodu roste vzájemná nedůvěra mezi týmy. Nikdo nikomu nechce věřit a všichni mají strach, že je ti ostatní chtějí podvést.

Celé situaci nenapomáhá ani WRT. Šušká se, že WRT distribuuje mezi týmy strategické informace, které by vám mohly poskytnout takticku výhodu v závodu. Aby však nebylo pochyb o spravedlivosti celé soutěže, WRT rozděluje informace mezi všechny týmy rovnoměrně.

Pokud tedy chcete mít výhodu nad ostatními, nezbývá než dát hlavy dohromady a chytrými výměnami se pokusit získat co nejvíce informací od ostaních týmu tak, abyste jim při tom příliš nenapověděli.

Koeficient běhavosti 1 %
Koeficient brutálnosti 0 %
Koeficient mezitýmové spolupráce 100 %
Koeficient psychické náročnosti 100 %
Koeficient vnitrotýmové spolupráce 100 %
Pravděpodobnost namočení oblečení 0 %
Pravděpodobnost poškození oblečení 0 %
S sebou na hru: Nic

Základem hry je Einsteinova hádanka. Tu tvoří několk tvrzení, v našem případě o osmi lidech. Každý z nich bydlí v nějakém domě (domy jsou očíslované po řadě čísly 1 až 8 a každý dům má nějakou barvu), má nějakou národnost, něco jí, něco pije, chová nějaké zvíře, dělá nějaký sport, před domem mu stojí nějaký strom a má nějaký vůz. Pomocí jednotlivých tvrzení je možné jednoznačně určit kompletní informace o každém člověku.

Každý tým dostane na začátku hry několik tvrzení a několik otázek. Úkolem je správně zodpovědět co nejdříve co nejvíce otázek (první správně odpovídající dané otázky dostane pět bodů, další správně odpovídající na stejnou otázku jeden bod). Špatná odpověď na existující otázku je penalizovaná třemi trestnými body, odpověď na neexistující otázku dvěmi trestnými body. Kdo dodá celou vyřešenou hádanku (tj. kompletní a správné informace o všech osmi lidech), získává dalších sedmnáct bodů - tento bonus získává každý tým, který odevzdá správné řešení, ne jenom první.

S tvrzeními, poznatky a otázkami je možno libovolně obchodovat, záleží výhradně na dohodě týmů, které obchod uzavírají. Je dokonce možné dát soupeři mylnou informaci. Tvrzení a otázky zadané na začátku hry jsou vytištěné a tím je zaručena jejich správnost.

Je zakázáno:

  • Narušovat soukromí týmů (snažit se "koukat přes rameno" jak jiný tým řeší).
  • Získávat informace jinak než diplomaticky (násilí, krádež).
  • Pokoušet se padělat tištěné otázky / tvrzení.
  • Porušit dohodu (když se s někým dohodnu, že mu dám nějaké tvrzení výměnou za jeho, tak až mi ji on dá, já jemu musím dát své - hned a přesně podle dohodnutých podmínek).

K vyřešení hádanky nejsou nutná všechna tvrzení, ale zároveň hádanku nelze vyřešit pouze z tvrzení jednoho týmu.

Hru vyhrává tým s největším počtem bodů.

 
 

Vyhodnocení hry Někdo něco ví

Tým Počet odpovědí za uvedený počet bodů Celkový počet bodů Pořadí
17 5 1 -3
Eyjafjallajökull 1 6 11 1 55 1. - 2.
Rudá jízda 1 6 11 1 55 1. - 2.
Černí baroni 1 5 12 1 51 3.
Svatoušci 0 1 1 0 6 4. - 5.
VC VrkoRacing 0 1 1 0 6 4. - 5.