Pravidla hry Hledá se maskot

Každý správný tým - týmy tvořené vězni nevyjímaje - má mít svého maskota. Kde ale takového maskota sehnat na ostrově plnéhotoho nejhoršího, co společnost kdy spatřila?

Mezi spoluvězni maskota objevíte jen stěží a proto nezvývá nic jiného, než se obrátit na to, čeho v Zóně zbylo relativnědost: na přírodu!

Každá závodní stáj by si měla mezi místní faunou vybrat maskota, který se stane poznávací značkou týmu. Vybírat je skutečněz čeho - ostrov Formosa je obýván řadou výstředních živočišných druhů.

Není to ale jen tak: musíte si být jisti, že váš budoucí maskot se bude k vašemu týmu hodit a bude dobře vypadat na propagačníchfotogafiích pro WRT.

Koeficient běhavosti 10 %
Koeficient brutálnosti 0 %
Koeficient mezitýmové spolupráce 0 %
Koeficient psychické náročnosti 1 %
Koeficient vnitrotýmové spolupráce 80 %
Pravděpodobnost namočení oblečení 5 %
Pravděpodobnost poškození oblečení 5 %
S sebou na hru: Jeden digitální fotoaparát do týmu (ne mobil) - na počtu MPix ani na rozsahu zoomu nezáleží. Pro týmy bez vlastního fotoaparátu jsou připraveny erární fotoaparáty.

Vedoucí se pohybují po lese a představují různá zvířátka (během hry každý vedoucí může přestavovat několik různých zvířátek). Úkolem každého týmu je vyfotit co nejvíce zvířátek - na každé fotce při tom musí být zvířátko a alespoň jeden člen týmu - zvířátko i členové týmu musí být zřetelně rozeznatelní a fotka by měla být co nejumělečtější.

Je povoleno vyfotit jedno zvířátko vícekrát, ale do finálního hodnocení se bude počítat pouze jedna z takových fotek (tým si musí zvolit – pokud tak neučiní, vybírá se automaticky první fotka se zvířátkem).

Cílem týmů je odevzdat co nejvíce "platných" fotek. Platná fotka má následující vlastnosti:

  • Pokud je na fotce více zvířátek, tým jasně uvede, ke kterému z nich se fotka započítává (nelze počítat jednu fotku ke dvěma zvířátkům).
  • Pokud je na fotce více členů týmu, tým jasně uveden, ke kterému z nich se fotka započítává (nelze počítat jednu fotku ke dvěma členům týmu).
  • Zvolené zvířátko nebylo zvoleno na žádné jiné fotce od stejného týmu.
  • Všichni členové týmu se musí na fotkách rovnoměrně střídat (není přípustné, aby se k jednomu členovi týmu započítalo pět fotek a k jinému jen fotky tři).

Z předchozích pravidel vyplývá, že je nutné, aby se na fotkách členové týmu objevovali stejně často a aby tým nefotil několikrát stejné zvyřátko (pokud si tedy nechce vybírat tu nejhezčí fotku). Je nutné poznamenat, že různá zvyřátka se chovají různě - některá ráda běhají, některá se skrývají, některá se nechají vyfotit, jiná se budou neustále skrývat.

Do výsledného hodnocení se promítá počet platných fotek a umělecký dojem.

 
 

Vyhodnocení hry Hledá se maskot

Tým Počet fotografií Umělecký dojem (pořadí) Celkové pořadí
VC VrkoRacing 16 1 1.
Černí baroni 16 2 2.
Svatoušci 16 3 3.
Eyjafjallajökull 15 1 4.
Rudá jízda 15 2 5.