Pravidla hry S hadičkou pro "béňo"

Každé závodní vozidlo, byť sebelepší, potřebuje ke svému provozu palivo. A žádné vozidlo si nemůže dovolit příliš velkou nádrž, neboť velké množství paliva by znamenalo špatnou ovladatelnost. Proto je nutné mít v depu dostatečné zásoby rezervního paliva pro případné dotankování během závodu.

To přináší šanci, jak ostatním týmům uškodit: pokud zajstítem, aby neměli v depu dostatečnou rezervu paliva, bude to pro ně znamenat obrovské problémy během závodu. Úkol je tedy jednoduchý - ukrást ze zásob soupeřů co nejvíce paliva!

Koeficient běhavosti 75 %
Koeficient brutálnosti 100 %
Koeficient mezitýmové spolupráce 0 %
Koeficient psychické náročnosti 0 %
Koeficient vnitrotýmové spolupráce 95 %
Pravděpodobnost namočení oblečení 1 %
Pravděpodobnost poškození oblečení 50 %
S sebou na hru: Nic

Každý se rozdělí na dvě skupiny – v jedné budou mladší členové a ve druhé starší. V lese bude vyznačena herní plocha ve tvaru kruhu, na kterém budou rozmístěny báze jednotlivých týmů (báze jsou společné pro obě skupiny z jednoho týmu). Mladší hráči se při hře pohybují pouze uvnitř vytyčeného kruhu, starší pouze vně tohoto kruhu.

Obě skupiny z každého týmu dostanou na hru určitý počet balónků - kanystrů. Balónky jsou pro obě skupiny společné a jsou umístěné v bázi každého týmu. Na začátku si každý hráč nafoukne balónek tak, aby neprošel šablonou, která bude rovněž k dispozici v bázi.

Úkolem každého hráče je krást kanysty (balónky) hráčů z ostatních týmů. Platí přitom, že balónek se smí držet pouze v rukou a krást balónky je možné pouze v případě, že hráč drží v ruce svůj vlastní balónek (každý tým má přiděleny balónky jiné barvy). Ukradené balónky se nosí zpět do báze - za každý celý přinesený cizí balónek získává tým pět bodů, za každý prasknutý balónek (proražený kanystr) získává tým jeden bod. Pozor: z prasknutého balónku se boduje pouze část obsahující ventilek, ostatní útržky se nehodnotí!

Hráči z jednoho týmu si mohou cizí balónky mezi sebou libovolně předávat - vždy však platí, že každý hráč může mít v jednu chvíli u sebe pouze jeden celý cizí balónek. Dále je povoleno dočasně ztratit kontakt se svým vlastním balónkem - např. vyhozením balónku do vzduchu. Platí však, že ve chvíli, kdy hráč nemá kontakt se svým balónkem, nesmí krást ani ničit balónky cizí.

Pokud hráč o svůj balónek přijde, může se vrátit do báze a nafouknout si balónek nový. Omezením je pouze celkový počet balónků, které dostal tým k dispozici.

Hru vyhrává tým, který získá během hry více bodů.

 
 

Vyhodnocení hry S hadičkou pro "béňo"

Tým Počet celých kanystrů Počet proražených kanystrů Počet bodů Pořadí
Svatoušci 21 24 129 1.
Eyjafjallajökull 17 24 109 2.
VC VrkoRacing 15 21 96 3.
Černí baroni 7 11 46 4.
Rudá jízda 2 3 13 5.