Letní tábor techniků - Duncan 2007 - 1. běh - tábor zaměřený na počítače, RPG, žonglování, foto a video
skupinové foto
Plyšoví medvídci (1. hra)
Jiné názvy pro tuto hru:-
Navázání na příběh:
Pravděpodobnost poškození oblečení:0%
Pravděpodobnost namočení oblečení:0%
Koeficient brutálnosti:0%
Koeficient vnitrotýmové spolupráce:100%
Koeficient mezitýmové spolupráce:0%
Koeficient běhavosti:90%
Koeficient psychické náročnosti:50%
Pravidla:

V lese je jeden sběratel plyšových medvídků, který je ochoten dát cokoliv za další exemplář. Na hracím území je dále rozmístěno několik obchodníků a každý z nich prodává jednotlivé kousky plyšových medvídků - každý kousek má určen tvar (levá ručička, pravá nožička, ...) a barvu. Úkolem týmů je vydělat co nejvíce peněz tak, že se nakoupí části plyšového medvídka, medvídka sestaví a hotového odnesou sběrateli.

Sběratel vykupuje libovolného medvídka, jeho cenu určí na základě jeho barevné sladěnosti. Obchodníci prodávají následujícím způsobem: má vždy vystaveno 5 náhodně zvolených částí medvídka. Když přiběhne první zájemce, začne obchodník odpočítávat jednu minutu. Pokud nikdo další v limitu nepřiběhne, vybere si zájemce jednu z vystavených částí a dostane ji za cenu, kterou si určí (minimálně 1 peníz).

Pokud přiběhne alespoň jeden další zájemce (čeká se vždy, než vyprší celý limit jedné minuty), prodává se stylem aukce. Zájemce, který dorazil první, vybere část, o kterou má zájem, a navrhne cenu, kterou je ochoten za ni dát. Pozor: tuto sumu musí mít u sebe (a položit jasně před sebe) - nelze nabízet víc, než mám. Ostatní zájemci se (v pořadí, v jakém dorazili k obchodníkovi) střídají v přihazování. Lze přihodit vždy alespoň o 1 víc než je dosavadní nejvyšší nabídka. Pokud některý zájemce nechce (nebo nemůže) přihodit, nesmí se dál aukce o právě draženou část účastnit. Aukce končí ve chvíli, kdy nikdo nezvýší nabídku. Kus medvídka pak získává zájemce, který tuto nejvyšší nabídku dal - musí ji zaplatit a dostane vybranou část plyšového medvídka. Jakmile skončí jedno kolo aukce (je prodaná nějaká část medvídka), obchodník ji nahradí novou (náhodně vybranou) částí. Vydražitel jde na konec fronty a další část medvídka vybírá další zájemce z fronty. Pokud ten, kdo má zrovna vybírat, žádnou část nechce, přechází právo vybírat část medvídka k dražbě na zájemce, který by měl přihazovat po něm.

Výkupčí ani prodejci nejsou mobilní. Medvídka výkupčí vykupuje následovně: Za každých N stejnobarevných částí v medvídku, hráči obdrží (N*(N+1))/2, tj. 1+2+3+...+N

TýmPořadí v dílčí hře
Sigmund (1)5.
Kristián (2)4.
Kryštof (3)2.
Ignor (4)3.
Stoupa (5)6.
Zhouba (6)1.
celkový přehled výsledků všech her