Letní tábor techniků - Duncan 2007 - 1. běh - tábor zaměřený na počítače, RPG, žonglování, foto a video
skupinové foto
Kartičky, lovci, sérum (10. hra)
Jiné názvy pro tuto hru:-
Navázání na příběh:

Na konci Lotrounska leží obrovské pole, kde rostou bušníky, vzácné rostliny, které vypadají na první pohled jako fazole. Za bušníky lze podpultovým prodejem získat obrovské sumy peněz, ale místní drábové pole pečlivé hlídají. Z něčeho se však další pátrání platit musí...

Pravděpodobnost poškození oblečení:1%
Pravděpodobnost namočení oblečení:1%
Koeficient brutálnosti:0%
Koeficient vnitrotýmové spolupráce:50%
Koeficient mezitýmové spolupráce:0%
Koeficient běhavosti:100%
Koeficient psychické náročnosti:25%
Pravidla:

Po lese je roztroušena spousta fazolí. Úkolem je tyto fazole sbírat tak, že kdo se první fazole dotkne, tomu patří, děti si je nesmí navzájem brát (ale smí si je dobrovolně předávat v rámci týmu). Dítě může u sebe mít libovolné množství fazolí.

V lese je vybírač, vedoucí, kterému se děti snaží fazole nosit, drábové, kteří se snaží děti chytat, a žalářník, u kterého jsou uvězněné chycené děti.

Pokud někdo donese fazole vybíračovi, dostane za každý kus 10 bodů. Okolo vybírače a žalářníka je pásmo, kam drábové nesmí.

Pokud dítě dráb chytne (dotkne se ho), chycený může (a nemusí, pokud nemůže nebo nechce) zaplatit pevně stanovenou pokutu (u každého drába může být jiná!) a je mu umožněno pokračovat ve hře. Když nezaplatí, dráb ho pošle do vězení (během cesty už ho nemůže žádný dráb znova chytit a dítě může klidně sbírat dál, dokonce se stavit u Vybírače!). Za každou vteřinu, kterou jde dítě do vězení, ztrácí jeho tým 1 bod (dráb si zapíše, kdy dítě chytil, a žalářník pak kdy k němu došlo).

Pokud se chce dítě vysvobodit z vězení, musí žalářníkovi zaplatit 10 fazolí (může to udělat dítě samo, pokud jich má dost, nebo ho může vykoupit někdo z týmu). Za děti, které jsou na konci hry ve vězení, není žádný postih. Navíc je postih 500 bodů za každých 15 minut, které dítě stráví ve vězení v kuse (pokud je tedy osvobozeno po 14 minutách, není žádný postih).

Za fazole, které dítě nestihne do konce hry odnést vybíračovi, nejsou žádné body!

TýmPořadí v dílčí hře
Sigmund (1)5.
Kristián (2)6.
Kryštof (3)4.
Ignor (4)3.
Stoupa (5)2.
Zhouba (6)1.
celkový přehled výsledků všech her