Pravidla hry č. 2: Bouře na moři

Kapitán lodi pokřikoval po svých mužích jeden rozkaz za druhým. Všude okolo vás fičel ten nejprudší vítr, jaký jste kdy na moři zažili. Tato země je prokletá, pomysleli jste si. Vaše loď se nakláněla do stran až příliš nebezpečně. V hustém dešti, který panoval na širém moři, a díky mlze, přes kterou nebylo vidět na pár metrů, se nedalo odhadnout, kterým směrem je loď natočena a jaký má kurz. Kormidlo se samovolně točilo doleva a doprava a nedalo se ovládat ani zastavit. Posádka chvílemi běhala po palubě bezmyšlenkovitě sem a tam. Nejdůležitější bylo skasat plachty a opravit naprasklý hlavní stěžeň. Kontrola se vám pomalu vymykala z rukou, když do lodi ze všech stran začaly bušit obří vlny, které se vytvořily mnoho mil od vás. Vlny s s sebou vzaly všechno možné náčiní a harampádí.

Po několika hodinách ustavičného boje a vynášení vody z lodi bouře ustala. Celá vaše posádka vypadala, jak když ji někdo právě vytáhl vyždímanou z  valchy. Po bližším prozkoumání jste zjistili, že Vám chybí důležité zásoby, bez kterých další část plavby nebude možná. Naštěstí záchranné čluny nápor bouře přežily, a tak jste je použili a vydali jste se po nich na moře hledat okolo vaší lodi alespoň něco, co stálo za to zachránit.

Po pár hodinách hledání se vám podařilo nalézt pár důležitých věcí - některé vám ovšem nepatřily! Určitě se do podobných problémů dostaly i jiné lodě, které v bouři také uvízly. Nevadilo vám to a sbírali jste vše, co vám pod ruku přišlo - někde se přece může nacházet podobná skupina jako jste vy. Radost vám přinesla skutečnost, že se nacházíte na území zakopaných pokladů - vítejte na Zlatých ostrovech!

Koeficient běhavosti 75 %
Koeficient brutálnosti 10 %
Koeficient mezitýmové spolupráce 50 %
Koeficient psychické náročnosti 5 %
Koeficient vnitrotýmové spolupráce 100 %
Pravděpodobnost namočení oblečení 90 %
Pravděpodobnost poškození oblečení 10 %
S sebou na hru: Nic

Každý tým dostane vytyčovací pásku na označení své báze a bude mu přidělen jeden z vedoucích, který bude dělat dozor u báze v lese na místě, které tým vybere. Po schválení polohy báze vedoucím (musí být dostatečně široká a přístupná) začnou všichni z týmu zaplňovat bázi všemožným přírodním materiálem, který najdou v lese. Účelem je, aby báze vypadala jako jedna velká džungle.

Každý tým dostane dvacet barevných samolepek, které nalepí či vloží kamkoliv do vytyčené báze tak, aby byl viditelný alespoň kousek každé z nich z nějakého místa MIMO bázi. Vedoucí vždy polohu a viditelnost samolepky zkontroluje, schválí ji a zapíše na papír. Když jsou všechny týmy hotovy, začíná druhá fáze.

Každý tým se přesune od své báze k bázi soupeřícího týmu po své pravici. Vedoucí zůstávají na místě - oni jediní ví, kde se samolepky v bázi nacházejí. V bázi každého z ostatních týmu budete mít patnáct minut na to, abyste nalezli co nejvíce ukrytých samolepek, aniž byste vstoupili do báze. Je dovoleno, aby silnější jedinec chytil lehkého čelena týmu a pomohl mu naklonit se (či jinak bez dotyku země v bázi) za hranice pásky.

Po uplynutí časového limitu se tým přesouvá k další bázi po své pravici. Hra končí, když se tým dostane opět do své báze, kde po sobě uklidí a sebere pásku a samolepky. Vítězí ten tým, který během hry odhalí nejvíce samolepek.

 
 

Vyhodnocení hry Bouře na moři

Tým Počet nalezených samolepek Pořadí
ČernovousovY námořníci32 1.
Zlatá kotva 27 2.
Mořští kovbojové 24 3.