Pravidla hry č. 6: Po stopách domorodých kmenů

Počet členů posádky pěkně prořídl a cely v podpalubí se naplnily muži, kteří se marně pokusili o dezerci na stranu pirátů. Po několika dnech plavby Kapitán usoudil, že bude potřeba zakotvit u nejbližšího ostrova - nikoliv abyste na něm hledali poklady, ale aby vaše posádka mohla doplnit některé zásoby. Kapitán dále zavelel, aby námořnici vyvalili na břeh sudy, do kterých se nabere pitná voda.

Než se sudy dostaly na břeh, do blízkého lesa byli vysláni průzkumníci. Po chvíli se vyřítili zpět a volali jeden přes druhého, že nalezli nějaké stopy a že tu nejsme sami. Kapitán se zamračil a zapřemýšlel, jestli je doplnění zásob opravdu nezbytné. Když ale uslyšel jednoho ze zkušených průzkumníků, že stopy, které nalezli, patří lidojedům, nepropadl panice.

Rozhodl, že je půjdete zkontrolovat a přikázal lodnímu kronikáři, aby s sebou na břeh vzal knihy se zanesenými zápisky o těchto záhadných bytostech.

Koeficient běhavosti 25 %
Koeficient brutálnosti 0 %
Koeficient mezitýmové spolupráce 0 %
Koeficient psychické náročnosti 75 %
Koeficient vnitrotýmové spolupráce 100 %
Pravděpodobnost namočení oblečení 5 %
Pravděpodobnost poškození oblečení 1 %
S sebou na hru: Nic

Váš úkol je pro dnešek velice prostý, ale přesto náročný. V určitém prostoru se nalezají stopy domorodých lidí, které jste našli při návštěve ostrova. Vaším úkolem je najít jich co nejvíce, vytvořit z nich kvalitní sádrové odlitky a nalézt zdroj (botu), který tyto stopy vytvořil.

Po nalezení stopy je potřeba z tvrdého papíru vytvořit kruh a usadit ho okolo nalezené stopy. Rozmícháme sádru (vždy se sype sádra do vody, nikdy naopak!) a nalijeme ji do stopy očištěné od případných klacíků a jehličí. Po vytvrdnutí sádry odlitek opatrně vyjmeme, omyjeme a očistíme. Pak můžeme začít hledat botu, která otisk vytvořila - boty se nacházejí na provázcích všude možně po lese.

Primárním hodnoticím kritériem je čas za který se podařilo najít správnou botu. Dále se hodnotí kvalita odlitku a počet nalezených stop a vytvořených odlitků.

 
 

Vyhodnocení hry Po stopách domorodých kmenů

Tým Počet odlitých a identifikovaných otisků Pořadí
ČernovousovY námořníci6 1.
Mořští kovbojové 5 2.
Zlatá kotva 3 3.