Letní tábor techniků - Duncan 2009 - 1. běh - tábor zaměřený na počítače, RPG, modelaření, žonglování, foto a video
skupinové foto
Zásobování (6. hra)
Navázání na příběh:

Tmou tmoucí tmoucovatou se plahočíte v rozsáhlém komplexu tajemné jeskyně s loučí v ruce a hledáte ono štěstí, jestli sem vám nepodaří v dálce zahlédnout toliko pracně vytoužený zlatý lesk pokladu. Pociťujete únavu a hlad. Cítíte a pochvíli i slyšíte, jak vám navzájem začne škrundat v břiše. Máte hlad. Po chvíli se dohodnete, že byste si měli odpočinout a nabrat nějaké zásoby do dalšího pátrání v jeskyni. Celá vaše družina souhlasí, a proto se vydáte ven z komplexu do nejbližšího městečka na nákup. Vedoucí družiny se po chvíli zastaví a spraví vás svou myšlenkou, že by nebylo záhodno nosit se s pokladem do města aby to nepřilákalo touhu po pokladu dalších lidí, a tak se rozhodnete, že pečlivě ukryjete poklad a vydáte se do města s holýma rukama. Jenže ouha, máte v kapse jen pár penízků a to je sakra málo. Nezbývá než pracovat a vydělat si nějaké peníze.

Místo hry:Dolní les a okolí Duncanu
S sebou na hru:tužku a papír
Koeficient běhavosti:80%
Koeficient psychické náročnosti:90%
Koeficient týmové spolupráce:100%
Pravděpodobnost namočení oblečení:30%
Pravděpodobnost poškození oblečení:30%
Koeficient brutálnosti:0%
Pravidla:

Cílem každé družiny je získat co nejvíce peněz. Peníze se dají získat dvěmi základními způsoby: prací a obchodováním.

Po lese a okolí Duncanu je rozmístěno různých fabrik, na kterých se dá pracovat a jiné slouží na k výrobě.

Pracovní stanoviště: Základní suroviny jsou – obilí, voda a dřevo. Zde může pracovat jen jedna dvojice (vždy jen jeden z různého týmu) jak dlouho chce, ale za celou hru může na daném stanovišti pracovat nejvíc 10 minut. To znamená, že na začátku své práce nahlásíte jak dlouho chcete pracovat a po jejím skončení budete vyplaceni. Pokud vyčerpáte při první práci všech 10 minut už na daném stanovišti nemůžete pracovat dále. Pracant musí také jíst, a proto sebou musí mít vždy nějaké jídlo.Jídlo se dá obstarat na jednom z výrobních stanovišť a nebo na speciálním místě zvaný Černý trh, kde se dá koupit téměř vše krom základních surovin.

Výrobní stanoviště: Obchodovat se dá s různým materiálem, který zjistíte po návštěvě patřičného stanoviště. Dané výrobky se budou dát koupit a směňovat jen na vybraných místech.

V celé hře bude fungovat jednotná měna – groš.

Na začátku má každý člen ze skupiny 15 Grošů, jako základní kapitál. Každý člen ve skupině dostane papír s tabulkou a svým jménem, na který se mu budou zapisovat jednotlivé suroviny s aktuálním stavem.

Každé stanoviště má své lokální místo a nástěnku, kde je vše zobrazeno – maximální stav zásob na skladě,nákup,prodej atd.

Příklad z reálného života: Rafinérie zpracovává ropu na benzín, naftu a motorový olej. Součástí fabriky jsou nádrže na ropu,benzín, naftu a motorový olej a vlastní destilační stáčírna. Když v nádržích na ropu je ještě nějaká ropa a v ostatních třech je ještě místo, rafinérie ropu rafinuje. Když je nádrž na ropu prázdná a nebo, když je některá nádrž na ropné produkty plná, tak rafinérie stojí dokud se problém nevyřeší (pokud někdo nedonese nějakou ropu, respektive nakoupí určité množství toho produktu, který už není kam uskladnit). Na tomto stanovišti je tedy možné prodávat ropu (když je nádrž na ropu plná) a kupovat benzín, naftu a motorový olej. Ceny si rafinérie určuje sama.

Příklad ze hry: Na nástěnce má mistr napsaný aktuální stav a maximální množství na skladech jednotlivých komodit a cenu, za kterou je ochotný daný výrobek prodat nebo koupit. Na nástěnce má uvedenou minimální a maximální hranici, kde se mění cena nákupu a prodeje. Jednou za 5 minut vybere mistr ze svojí fabriky vyrobené produkty v určeném množství, dopíše je na sklad, popřípadě změní ceny, odebere ze skladu suroviny na výrobu, popřípadě změní ceny a dá je do fabriky. V ostatním čase, když fabrika pracuje sama obchoduje se zákazníky.

Kromě toho různorodě mistr, podle nálady, zatouží po novém nábytku. Vyhlásí soutěž, že kdo první přinese daný nábytek, dostane bohatou odměnu, která závisí od druhu nábytku a od toho, jak rychle nábytek přijde.

Průběžně za hru potřebuje každá fabrika (i když je sklad surovin pro výrobu plný) doplnit svůj stav o důležité věci pro práci bez kterých nemůže pracovat. Pokud tyto věci nebude mít zavře výrobnu až do doby, než stav bude opět doplněn a nebude do té doby ani prodávat ani kupovat zboží. Jaký druh materiálu daná fabrika potřebuje se dozvíte po její návštěvě, kde je vše uvedeno na nástěnce.

Na konci hry se vyberou od všech peníze a sečtou se. Vítězí ten tým, který má pochopitelně nejvíce peněz na svém kontě a jako bonus bude vyhlášen nejrychlejší obchodník a pracující člen této hry.

Vyhodnocení hry:

Tým Počet grošů Počet grošů na hráče Pořadí
(1) Darth WaWer 210 26,25 5
(2) Primi Tüf 1394 199,14 1
(3) Svatý Pij 734 91,75 2
(4) Krasava 159 19,88 6
(5) Princezna Leia 701 87,63 3
(6) Biccus Dyckus 663 82,88 4