Letní tábor techniků - Duncan 2008 - 1. běh - tábor zaměřený na počítače, RPG, modelaření, žonglování, foto a video
skupinové foto
Prstýnky (11. hra)
Navázání na příběh:

Přestože je moment, kdy si jeden z nápadníků vezme Eleonoru Matyldu za ženu, ještě daleko, bylo by vhodné, aby si každý nápadník zajistil snubní prsten. Je sice pravda, že Šmauzovic dcerunku si nakonec vezme jenom jeden z nápadníků, ale každý musí být připraven na to, že by to mohl být právě on. Pro výrobu takového prstenu potřebujete především drahý kámen, který se do prstenu vloží. Místní doly jsou na vzácné kameny bohaté, ale mohou do nich pouze proškolení horníci. Je třeba tedy nejprve absolvovat náročný výcvik a školení a teprve ve chvíli, kdy z vás bude plnohodnotný horník, můžete kutat vzácné kameny pro váš prsten. Avšak buďte ve střehu: soupeři rozhodně nebudou chtít, abyste měli lepší kámen než oni!

Pravděpodobnost poškození oblečení:30%
Pravděpodobnost namočení oblečení:5%
Koeficient brutálnosti:75%
Koeficient vnitrotýmové spolupráce:25%
Koeficient mezitýmové spolupráce:0%
Koeficient běhavosti:99%
Koeficient psychické náročnosti:5%
S sebou na hru:Nic
Pravidla:

Ve hře existuje pět úrovní hornické kvalifikace seřazených podle důležitosti od nejnižší k nejvyšší (každé z nich je přiřazena jedna barva): geolog (žlutá), rejpálek (červená), kutálek (modrá), dolovač (hnědá) a horník (černá). Kromě těchto úrovní hornické kvalifikace existují ještě hlídači nerostného bohatství /HNB/ - jim je přiřazena zelená barva. Úroveň dosažené hornické kvalifikace (případně označení, že je hráč HNB) se indikuje fáborkem příslušné barvy přivázaným viditelně přes oblečení na hráčově ruce.

Po lese je rozmístěno pět pevných stanovišť (ta povyšují z nižší úrovně kvalifikace na vyšší) a jedno pohyblivé (to povyšuje z geologa na HNB). Na každém stanovišti je jeden vedoucí, který má oprávnění povýšit hráče na příslušnou úroveň kvalifikace nebo HNB.

Příklad: Tomáš navazuje modré fáborky (kutálek), ale pouze hráčům, kteří jsou již rejpálky (mají červený fáborek).

Povýšení lze získat dvěma způsoby:

  1. Pokud nemá hráč žádný fáborek (byl mu strhnut, viz. dále), můžete zdarma získat povýšení na geologa (žlutá) nebo HNB (zelená)
  2. Pokud má hráč na sobě jednu z pěti úrovní hornické kvalifikace kromě horníka (černá) a přinese s sebou strhnutý fáborek jiného hráče stejné nebo o jedna vyšší úrovně kvalifikace, může získat povýšení na hodnost o jedna vyšší než právě má

Hráči se zelenou hodností nemohou povyšovat.

Příklad: Jirka má červený fáborek (rejpálek) a strhne Evě, která byla kutálkem (modrá). S Eviným fáborkem doběhne Jirka k vedoucímu, který navazuje modré fáborky (povyšuje na kutálky), odevzdá svůj nestržený červený fáborek a modrý fáborek, který strhl Evě, a sám od vedoucího dostane modrý fáborek. Od této chvíle je Jirka kutálkem.

Fáborky si mohou hráči navzájem strhávat podle následujících pravidel:

  • Hráči se žlutými fáborky (geologové) mohou zaútočit a strhnout fáborek jen hráčům se žlutými (geologové), červenými (rejpálci) nebo zelenými (HNB) fáborky.
  • Hráči s červenými (rejpálci), modrými (kutálci) nebo hnědými (dolovači) fáborky mohou zaútočit a strhnout fáborek vždy jen hráčům se stejnou nebo o jedna vyšší úrovní hornické kvalifikace a hráčům se zelenými fáborky (HNB)
  • Hráči se zelenými fáborky (HNB) mohou strhávat fáborky všem hráčům kromě hráčů se žlutými (geologové) a zelenými (HNB) fáborky
  • Hráči s černými fáborky (horníci) a hráči bez fáborku nemohou strhávat fáborky ostatním hráčům
  • Pokud je hráči strhnut fáborek, je povinen útočníkovi odevzdat všechny části svého fáborku a přestat okamžitě útočit (tzn., že pokud na vás zaútočí hráč, se kterým si můžete strnout fáborky navzájem, a jeden z vás je rychlejší, tak poražený, který je v ten moment už bez fáborku, nesmí svému útočníkovi fáborek dodatečně také strhnout!)
  • Fáborek by měl být strhnut v co nejvíce zachovalém tvaru, aby bylo zřejmé, že se jednalo o jeden kus fáborku. Pokud tedy na povýšení s sebou přinesete hrst roztrhaných cancourků, nemusí vám to být uznáno jako ulovený fáborek (poslední slovo má vždy vedoucí)
  • Je povoleno strhávat fáborky i členům vlastního týmu

Cílem hry je získat co nejvíce bodů. Body se získávají tímto způsobem: hráči se zelenými fáborky (HNB) shromažďují fáborky, které strhli ostatním hráčům, a za každý celý fáborek, který odevzdají vedoucímu rozdávajícímu zelené fáborky, dostanou 1 bod pro svůj tým. Dále při povýšení na pátou úroveň hornické kvalifikace (černý fáborek - horník) dostanete od vedoucího jeden vzácný kámen. Ten musíte dopravit do stanoviště vedoucího rozdávajícího žluté fáborky a předat mu ho. V době předání na sobě stále ještě musíte mít černý fáborek (musíte být stále ještě horníkem). Vedoucí vám černý fáborek vymění za žlutý (geolog), odebere vám vzácný kámen a připíše ho vašemu týmu. Na konci hry se počet bodů získaných hráči se zelenými fáborky (HNB) násobí počtem donesených vzácných kamenů. Pokud je vám černý fáborek strhnut během přepravy vzácného kamene, pak jste povinni se s předmětem vrátit ke stanovišti vedoucího rozdávajícího černé fáborky a odevzdat ho. Až potom si můžete dojít pro nový žlutý nebo zelený fáborek.

POZOR: Pokud váš tým nedonese ani jeden vzácný kámen nebo pokud nezíská jakožto HNB ani jeden cizí fáborek, bude výsledné dílčí skóre za hru vašeho týmu nulové!

Indicie:

  1. Cena: 0,3% - Pozice vedoucího navazujícího červené fáborky (povýšení na rejpálka)
  2. Cena: 0,4% - Pozice vedoucího navazujícího modré fáborky (povýšení na kutálka)
  3. Cena: 0,5% - Pozice vedoucího navazujícího hnědé fáborky (povýšení na dolovače)
  4. Cena: 0,6% - Pozice vedoucího navazujícího černé fáborky (povýšení na horníka)

TýmDílčí skóreŽolíciIndícieOblíbenost
za dílčí hru
Oblíbenost
celkem
Celkové
pořadí
Luigi di Tutti Castoro (1)  00,0%9,2%6.
Joffray de la Nichée (2)  516,4A,B0.7%67,1%22,8%2.
Ivan Vasiljevič Myšilov (3)  65,5B0.6%8,5%9,3%5.
Čchi Yu (4)  28A3,6%27,2%1.
Helmut von Bierbeisel (5)  00,0%15,3%4.
Abdul Habibi (6)  159,2A,B0,5%20,7%16,2%3.
celkový přehled grafů oblíbenosti všech her