Letní tábor techniků - Duncan 2008 - 1. běh - tábor zaměřený na počítače, RPG, modelaření, žonglování, foto a video
skupinové foto
Pečení dortu (10. hra)
Navázání na příběh:

Svatba jednoho z nápadníků s dcerou Pravdomila a Evelíny Šmauzových se kvapem blíží. Je nejvyšší čas odevzdat kuchařům náhled vzhledu svatebního dortu. Nemůžete se však spolehnout na vlastní cit - Eleonor Matylda Šmauzová má své představy o tom, jak by takový dort měl vypadat a především jak by měl být barevně sladěný.

Pravděpodobnost poškození oblečení:0%
Pravděpodobnost namočení oblečení:0%
Koeficient brutálnosti:0%
Koeficient vnitrotýmové spolupráce:100%
Koeficient mezitýmové spolupráce:0%
Koeficient běhavosti:1%
Koeficient psychické náročnosti:10%
S sebou na hru:Nic
Pravidla:

Vrchní kuchař Eleonor Matyldy Šmauzové přesně ví, jaký typ dortů má Matylda ráda. Od jednotlivých týmů vykupuje jejich návrhy na vzhled dortu a to za tím víc peněz, čím barevně sladěnější dort je. Kromě něj je ve hře několik cukrářských návrhářů, kteří prodávají jednotlivé části dortu. Každý dort má podnos, spodní patro, prostřední patro a horní patro a nakonec figurku panáčka a panenky.

Vrchní kuchař vykupuje libovolný návrh vzhledu dortu, jeho cenu určí na základě jeho barevné sladěnosti. Cukráři prodávají jednotlivé části dortu následujícím způsobem: má vždy vystaveno 6 náhodně zvolených částí dortu. Když přiběhne první zájemce, začne cukrář odpočítávat jednu minutu. Pokud nikdo další v limitu nepřiběhne, vybere si zájemce jednu z vystavených částí a dostane ji za cenu, kterou si určí (minimálně 1 peníz).

Pokud přiběhne alespoň jeden další zájemce (čeká se vždy, než vyprší celý limit jedné minuty), prodává se stylem aukce. Zájemce, který dorazil první, vybere část, o kterou má zájem, a navrhne cenu, kterou je ochoten za ni dát. Pozor: tuto sumu musí mít u sebe (a položit jasně před sebe) - nelze nabízet víc, než mám. Ostatní zájemci se (v pořadí, v jakém dorazili k cukráři) střídají v přihazování. Lze přihodit vždy alespoň o 1 víc než je dosavadní nejvyšší nabídka. Pokud některý zájemce nechce (nebo nemůže) přihodit, nesmí se dál aukce o právě draženou část účastnit. Aukce končí ve chvíli, kdy nikdo nezvýší nabídku. Kus dortu pak získává zájemce, který tuto nejvyšší nabídku dal - musí ji zaplatit a dostane vybranou část dortu. Jakmile skončí jedno kolo aukce (je prodaná nějaká část dortu), cukrář ji nahradí novou (náhodně vybranou) částí. Vydražitel jde na konec fronty a další část dortu vybírá další zájemce z fronty. Pokud ten, kdo má zrovna vybírat, žádnou část nechce, přechází právo vybírat část dortu k dražbě na zájemce, který by měl přihazovat po něm.

Vrchní kuchař ani cukráři nejsou mobilní. Dort vrchní kuchař vykupuje následovně: za každých N stejnobarevných částí v dortu hráči obdrží (N * (N + 1)) / 2, tj. 1 + 2 + 3 + ... + N, peněz. Vrchní kuchař má navíc několik vlastních vizí dortů, za jejichž realizaci vám zaplatí stejnou sumu peněz, jako kdyby byl dort jednobarevný (čili 21 peněz). Tyto jeho vize však nejsou veřejně známé, odhalíte je až ve chvíli, kdy vrchnímu kuchařovi příslušný dort prodáte.

Příklad: Tým nakoupí části na návrh dortu, který má červený podnos, panáčka a panenku, modré spodní patro a zelené prostřední a horní patro. Za červené části dortu dostane 1 + 2 + 3 = 6 peněz, za modrou část 1 peníz a za zelenou část dostane 1 + 2 = 3 penízky. Celkem za návrh vzhledu dortu dostane 10 peněz.

Hodnotícím kritériem je počet peněz na konci hry (nezáleží tedy na počtu sestavený návrhů vzhledu dortů). Do začátku dostane každý tým 30 peněz.

Indicie:

  1. Cena: 2,5% - Jedna z kuchařových vizí
  2. Cena: 2,5% - Jedna z kuchařových vizí
  3. Cena: 2% - Jedna z kuchařových vizí
  4. Cena: 2% - Jedna z kuchařových vizí
  5. Cena: 1,5% - Jedna z kuchařových vizí
  6. Cena: 1,5% - Jedna z kuchařových vizí

TýmDílčí skóreŽolíciIndícieOblíbenost
za dílčí hru
Oblíbenost
celkem
Celkové
pořadí
Luigi di Tutti Castoro (1)  27917,4%10,1%5.
Joffray de la Nichée (2)  2226%13,0%18,7%2.
Ivan Vasiljevič Myšilov (3)  3075%18,2%9,4%6.
Čchi Yu (4)  26416,5%29,3%1.
Helmut von Bierbeisel (5)  28517,8%16,7%3.
Abdul Habibi (6)  2896%17,0%15,8%4.
celkový přehled grafů oblíbenosti všech her