Letní tábor techniků - Duncan 2008 - 1. běh - tábor zaměřený na počítače, RPG, modelaření, žonglování, foto a video
skupinové foto
Společný nákup (3. hra)
Navázání na příběh:
Excel soubor pro přípravu hry:zde

Rodiče by chtěli, aby se Eleonora Matylda provdala za ženicha, který umí rozumně hospodařit. Na zítřejší den tedy chystají obrovskou hostinu a vytvořili si seznam všech potravin, které jsou potřeba nakoupit. Seznam rozdělili na šest částí a každému nápadníkovi uložili za úkol nakoupit všechno z jeho části seznamu na místním tržišti. Dcerunce se však zdá, že se jí tento úkol dostatečně netýká, a proto by o nápadníků navíc chtěla, aby jí koupili co nejlepší dárky.

Pravděpodobnost poškození oblečení:1%
Pravděpodobnost namočení oblečení:0,1%
Koeficient brutálnosti:0%
Koeficient vnitrotýmové spolupráce:70%
Koeficient mezitýmové spolupráce:0%
Koeficient běhavosti:50%
Koeficient psychické náročnosti:60%
S sebou na hru:Papír a tužku
Pravidla:

V lese je rozmístěno několik obchodníků (vedoucí), každý prodává několik druhů zboží (více obchodníků může prodávat stejné zboží za různé ceny). Každý tým dostane na začátku 400 peněz a jeho část seznamu zboží, které je potřeba nakoupit. Na seznamu je vždy uveden název zboží a množství, v jakém je potřeba ho nakoupit. Každý tým má na seznamu 30 druhů zboží, celkem má nakoupit 100 kusů. Hlavním úkolem každého týmu je nakoupit co nejvíce položek ze své části seznamu za pokud možno co nejméně peněz. Problém je ovšem v tom, že obchodníci nemají všechno zboží na stánku hned, ale čekají, až jim ho dovezou "dodavatelé". Protože se poslední dobou vyskytuje časté přepadání dodavatelů, nejsou obchodníci na dotaz "kdy budete mít to a to" ochotni sdělit přesný termín, kdy budou mít zboží dostupné. Používají totiž mezi sebou speciální kódování času a vám jsou ochotni sdělit pouze tento kód (příklad: koření budu mít v den medvěda). 15 minut skutečného času odpovídá jednomu dni ve hře.

Nakupuje se tedy tak, že přiběhnu k obchodníkovi a zeptám se na předmět, který chci. Pokud se ještě nikdo z mého týmu tohoto obchodníka na tento předmět neptal, obchodník mi sdělí kód (případně řekne "Tento předmět už nemám", pokud daný předmět už do konce hry mít nebude). Pokud neznám čas, kdy bude daný den, běžím za hvězdářem, abych to zjistil. Až daný den nastane, vrátím se k obchodníkovi a předmět (pokud ho ještě bude mít) od něj koupím.

Ve městě žije také místní hvězdář, který o sobě tvrdí, že je schopný ke každému kódovému označení určit správný den, kterého se týká. Za své služby si žádá 8 peněz - za tuto částku mu tým může sdělit jeden kód ("den medvěda") a hvězdář mu odpoví správný den ("15:30 - 15:45"). Protože je hvězdář často zahleděný do svých hvězdných map a dalekohledů, sám nemá čas dojít si na tržiště nakoupit potřebné věci. Peněz má ale dost, proto je ochotný koupit od kohokoliv zboží, které zrovna chce (bude mít u sebe třeba papír, kde bude vždy vyvěšen ceník věci, které chce koupit). Za zboží platí o něco více, než je jeho průměrná pořizovací cena (=> platí lidem za jejich námahu, že mu to koupí a donesou). Takto mohou týmy získávat další peníze.

Během hry chodí dcerunka po tržišti (lesem) a říká, co by chtěla koupit (jen tak z rozmaru): je zamyšlená, rozhlíží se kde co mají, a sem tam řekne větu typu "jak by to bylo krásné, kdybych ochutnala utopence (dosaď cokoliv jiného)". Větu říká každých 5 minut, její přání se mění každých 10 minut - pořadí toho, co chce, je pevně stanoveno už před hrou (ale není to veřejně známé). Její náklonnost si získá ten, kdo jí danou věc přinese jako první (pokud to přinesu jako druhý, třetí, ..., nic z toho nemám - nakoupená věc se mi buď hodí do seznamu od rodičů, nebo ji můžu prodat hvězdáři).

Za každý nakoupený kus zboží ze seznamu pro rodiče je 1 bod, přičemž se počítá maximálně to množství, které měl tým nakoupit. Za "uspokojení" přání dcerunky je 10 bodů. Peníze, které týmu na konci hry zbudou, se do hodnocení nezapočítávají! Pořadí se stanoví podle výsledného počtu bodů.

Indicie:

  1. Cena: 2% - Třetí předmět, který bude Eleonora Matylda chtít
  2. Cena: 2% - Čtvrtý předmět, který bude Eleonora Matylda chtít
  3. Cena: 2% - Pátý předmět, který bude Eleonora Matylda chtít
  4. Cena: 2% - Šestý předmět, který bude Eleonora Matylda chtít
  5. Cena: 2% - Sedmý předmět, který bude Eleonora Matylda chtít
  6. Cena: 2% - Osmý předmět, který bude Eleonora Matylda chtít
  7. Cena: 2% - Devátý předmět, který bude Eleonora Matylda chtít
  8. Cena: 3% - Poslední předmět, který bude Eleonora Matylda chtít

Seznam dnů:

Den Dlouhých Tkaniček DDT15:00
Den Páchnoucích Hub DPH15:15
Lezavě Studený Den LSD15:30
Den Velkých Dluhů DVD15:45
Hrozně Ubíjející Den HUD16:00
Den Mocného Gunga DMG16:15
Místní Den Žab MDŽ16:30

Seznam zboží:

Ančovičky, Artičoky, Bazalka, Brambory, Brokolice, Bůček, Celer, Cibule červená, Cibule jarní, Citrónová kůra, Citrónová šťáva, Citrónový sorbet, Cuketa, Cukr rafinovaný, Česnek, Dančí biftek, Falafel, Falometr, Fenykl, Fólie alobalová, Fólie bublinková, Fólie celofánová, Hamburgery, Hořčice, Hot-Dog, Hovězí steak, Hrášek, Hroznové víno červené, Hroznové víno zelené, Humr, Chilli papričky, Jablka červená, Jablka granátová, Jablka zelená, Jehněčí bok, Jeseter, Kaviár, Kebab, Kleenex, Koroptev, Krevety, Kubánské doutníky, Kuchařské čepice, Kuchařské zástěry, Kuřecí křidélka, Kuřecí prsíčka, Kuřecí stehýnka, Kuskus, Květiny řezané, Květiny umělé, Lanýži, Lilek, Losos, Masová směs, Máta, Med, Mléko kokosové, Mléko kozí, Mléko kravské odtučněné, Mléko kravské plnotučné, Mléko kravské polotučné, Mléko lamí, Mléko velbloudí, Mořský jazyk, Mrkve celé, Mrkvové natě, Musaka, Olej olivový panenský, Oregano, Oříšky, Papriky červené, Papriky zelené, Pečivo celozrnné, Pečivo světlé, Pečivo tmavé, Petržele, Pivo světlé, Pivo tmavé, Pizza sekaná, Pochutiny sladké, Pochutiny slané, Polystyren, Ponožky bavlněné, Ponožky pletené, Pórky, Příbory nerezové, Příbory stříbrné, Pstruh, Rajčata celá, Rajčatové pyré, Rýže loupaná, Rýže neloupaná, Sekt, Sklenky na bílé víno, Sklenky na čevené víno, Sklenky na sekt, Srnčí kýta, Sůl a pepř, Sýr Brie, Sýr Čedar, Sýr Gorgonzola, Sýr Mozzarella, Sýr Ricotta, Sýr Roquefort, Šafrán, Šalvěj, Šneci, Talíře dezertní, Talíře klubové, Talíře polévkové, Telecí játra, Těstoviny dlouhé, Těstoviny krátké, Těstoviny plněné, Tuňák, Tymián, Ubrusy vyšívané, Ústřice, Vejce křepelčí, Vejce slepičí, Vepřová krkovička, Vepřová kýta, Vepřová panenka, Víno bílé polosladké, Víno bílé suché, Víno červené sladké, Víno červené suché, Víno jablečné, Víno rýžové, Vrkosekaná, Zázvor, Žabí stehýnka, Žampiony a hříbky


TýmDílčí skóreŽolíciIndícieOblíbenost
za dílčí hru
Oblíbenost
celkem
Celkové
pořadí
Luigi di Tutti Castoro (1)  492%11,5%11,8%6.
Joffray de la Nichée (2)  89,34%21,0%20,8%1.
Ivan Vasiljevič Myšilov (3)  86,59%20,4%10,9%2.
Čchi Yu (4)  6916,3%31,4%4.
Helmut von Bierbeisel (5)  60,19%14,2%11,5%5.
Abdul Habibi (6)  70,617%16,6%13,7%3.
celkový přehled grafů oblíbenosti všech her