Letní tábor techniků - Duncan 2008 - 1. běh - tábor zaměřený na počítače, RPG, modelaření, žonglování, foto a video
skupinové foto
Romantická večeře /5na1/ (8. hra)
Navázání na příběh:

Eleonor Matylda Šmauzová se nechala od svého doposud nejoblíbenějšího nápadníka Čchi Yu pozvat na romantickou večeři. Čhci Yu nechce nechat nic náhodě, a proto si nechal od svých odborných poradců sepsat seznam všech věcí, které je třeba k romantické večeři snů nakoupit - nic už tedy Čchi Yu nebrání, aby Matyldu okouzlil ještě více. Tedy skoro nic: ostatní nápadníci nechtějí dovolit, aby Čchi Yu okouzlil Eleonor Matyldu ještě více, než se mu povedlo doposud, a proto se pokusí zmařit jeho plány nakoupit to nejkvalitnější zboží na romantickou večeři.

Pravděpodobnost poškození oblečení:0,1%
Pravděpodobnost namočení oblečení:0,1%
Koeficient brutálnosti:0,1%
Koeficient vnitrotýmové spolupráce:50%
Koeficient mezitýmové spolupráce:100%
Koeficient běhavosti:100%
Koeficient psychické náročnosti:50%
S sebou na hru:Nic
Pravidla:

Každý vedoucí představuje jednu část města: hospoda, přístav, tržiště, ... Jaké místo který vedoucí představuje je předem veřejně známo. Vedoucí jsou rozmístěni podél cesty v horním lese tak, že není vidět od jednoho k druhému. Je povoleno zdržovat se u vedoucích, vše se oznamuje veřejně (nešeptá se). Vedoucí tým (Čchi Yu) má k dispozici seznam věcí, které je nutné nakoupit, aby Čchi Yu mohl uspořádat romantickou večeři pro Eleonor Matyldu. Neví však, kdo tyto věci v panství Šmauzů prodává. To může zjistit z papírků rozmístěných kolem Duncanu.

Ostatní týmy nevědí, co má tým Čchi Yu nakoupit (to mohou zjistit z jiných papírků rozmístěných kolem Duncanu), ale za to se dobře informovaly, kde který obchodník sídlí.

Vedoucí tým (Čchi Yu) si z papírků musí zjistil umístění příslušného obchodníka, dorazit k vedoucímu, který představuje dané místo a říct mu co a od koho chce koupit. Tím se daný předmět považuje za koupený (žádné peníze ve hře neexistují).

Příklad: Tým Čchi Yu má nakoupit plenky Pampers u hokynáře Bajzy. Z papírků kolem Duncanu zjistí, že hokynář Bajza sídlí na náměstí. Před hrou bylo oznámeno, že náměstí je Venca. Člen týmu Čchi Yu tedy musí doběhnout za Vencou a říct mu "Chci plenky Pampers od hokynáře Bajzy". Tím se považují plenky za koupené.

Nevedoucí týmy se snaží uplatit obchodníky tak, aby prodaly Čchi Yu méně kvalitní nebo znehodnocené zboží a Čchi Yu se tak před Matyldou znemožnil. Sami pak Matyldě kvalitní zboží donesou a tím u ní stoupnou na žebříčku oblíbenosti. Nevedoucí týmy tak činí velmi podobně jako tým vedoucí: musí si na stromech zjistit, co má tým Čchi Yu koupit, musí doběhnout k vedoucímu představujícímu příslušné místo a tam říct, co a u koho chce týmu Čchi Yu znehodnotit.

Příklad: Tým Luigi di Tutti Castora ví, že vinař Alois žije v horách, vinař Béďa žije v hospodě, hory představuje Chroust a že hospodu představuje Marek. Na papírcích kolem Duncanu zjistí, že tým Čchi Yu má koupit víno u vinaře Bédi. Člen týmu Luigiho di Tutti Castora tedy doběhne za Markem (protože Marek představuje hospodu a vinař Béďa sídlí v hospodě) a řekne "Chci znehodnotit víno u vinaře Bédi - načchiyu do něj".

U vedoucích je nutné říkat vždy co a u koho chcete kupovat / znehodnocovat, jinak vám žádost nebude uznána!

Boduje se následujícím systémem:

  • pokud vedoucí tým nakoupí předmět dříve, než ho kdokoliv jiný znehodnotí, dostává 3 body
  • pokud vedoucí tým nakoupí předmět až po tom, co ho někdo jiný znehodnotil, dostává -1 bod
  • pokud nevedoucí tým znehodnotí předmět dříve, než ho vedoucí tým koupí, dostává 1 bod
  • pokud nevedoucí tým znehodnotí již znehodnocený předmět, nedostává žádný bod

Indicie: Žádné nejsou

TýmDílčí skóreŽolíciIndícieOblíbenost
za dílčí hru
Oblíbenost
celkem
Celkové
pořadí
Luigi di Tutti Castoro (1)  711,5%9,7%5.
Joffray de la Nichée (2)  1524,6%18,7%2.
Ivan Vasiljevič Myšilov (3)  813,1%9,5%6.
Čchi Yu (4)  914,8%31,7%1.
Helmut von Bierbeisel (5)  69,8%16,7%3.
Abdul Habibi (6)  1626,2%13,7%4.
celkový přehled grafů oblíbenosti všech her